موقعیت شما در سایت:
زندگی نامه فیروز نادری
زندگی نامه فیروز نادری
0 نظر
0 لایک
234 بازدید
تاریخ انتشار: 1402/09/20
توضیحات
فیروز نادری یکی از دانشمندان ایرانی عضو ناسا بوده که موفقیت های زیادی کسب کرده است. که در این پست به جزئیات زندگی او می پردازیم.
فیروز نادری یک نابغه ایرانی است که در زمینه فضانوردی فعالیت میکند. او توانسته است با تحقیقات و کشفهای خود، نام خود را در تاریخ بنیان گذارد. زندگینامهاش نشاندهندهٔ موفقیتهای بسیار و پیوسته اوست که به وسیلهٔ کشفها و آزمایشهای بسیاری به دست آمدهاند. داستان زندگی فیروز نادری به شما این امکان را میدهد که با دقت به تفاصیل زندگی این نابغه، از شرایط خاص آغازین تا موفقیتهای بزرگش، با آن آشنا شوید. فیروز نادری از جمله افرادی است که با انگیزه و ارادهٔ قوی خود، از موانع و محدودیتها به عنوان فرصتی برای پیشرفت استفاده کرده است. او دربارهٔ زندگیاش میگوید که به دلیل عدم وجود خانوادهٔ معمولی و سنتی، ناچار به برقراری ارتباط نزدیکتر با دنیای اطراف شده است. زمانی که فیروز چهار ساله بود، والدینش از هم جدا شدند و او با پدر زندگی میکرد. این وضعیت باعث شد که او از دیدار مادر خود محروم شود. او خود حتی خاطرههای زیادی از مادرش ندارد. پدرش که علاقهمند به سفر بود، همیشه فیروز نادری با خود به سفر میبرد. این تجربیات ممکن است باعث شده باشد که او به دنبال سفرهایی بیشتر و حتی به مریخ باشد. در کل، زندگینامهٔ فیروز نادری یک داستان از پیشرفت فردی است که از شرایط دشوار خود به عنوان فرصتها استفاده کرده و به موفقیتهای بزرگی دست یافته است.
فیروز نادری کیست؟
فیروز نادری، در تاریخ 26 اسفند 1324 در شیراز متولد شد، اما شناسنامه او به تاریخ 5 فروردین 1325 صادر شد. او دوران کودکی خود را در شیراز گذراند و در دوازده سالگی با پدرش به تهران رفت و در دبیرستان اندیشه تحصیل کرد. پس از گرفتن مدرک دیپلم در تهران، تصمیم گرفت به آمریکا برود تا تحصیلات دانشگاهی خود را آغاز کند. این سفر به عنوان نخستین گام در مسیر موفقیت او محسوب میشود. در آغاز، فیروز هیچ تصمیمی درباره تحصیل در زمینه هوافضا نداشت و قصد داشت معماری بخواند. او اعلام کرد: "بسیاری از دوستانم فرود فضاپیمای آپولو را شاهد بودند و این واقعیت آنها را به سمت حوزه فضا علاقهمند کرده بود. اما داستان زندگی من متفاوت بود. من اولاً به فکر تبدیل شدن به مهندس معمار بودم، اما زود دریافتم که در این زمینه استعداد ندارم. سپس به ورزش علاقهمند شدم و خواستار تبدیل شدن به ورزشکار حرفهای بودم. اما زندگی یک بازی پیچیده است و باید با تمام مواقع آن روبرو شوی. در نهایت تصمیم گرفتم مهندسی را بخوانم." از اول زندگی نامه فیروز نادری برخوردار از الگوی موفقیت افراد بزرگ بوده و به نظر میرسد که از اصل "هر چه میخواهی باش، اما بهترینش" بیآگاهانه پیروی کرده است. این اتفاقات نشاندهنده این است که زندگی او پر از تصمیمهای درست و بهرهگیری از فرصتها برای پیشرفت بوده است.
تحصیلات فیروز نادری در دانشگا ه ایالتی آیووا
فیروز نادری تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی برق ادامه داد. او لیسانس خود را در دانشگاه ایالاتی آیووا به پایان رساند. برای ادامه تحصیلات در مقاطع بالاتر به کالیفرنیا رفت و در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی مقطع ارشد خود را نیز در رشته مهندسی برق گرفت. سپس برای دکترا، رشته مهندسی الکترونیک را انتخاب کرد و مطالعات خود را در همان دانشگاه به پایان رساند. یک نکته جالب در زندگی او این است که در دقیقه آخر دفاع از پایاننامه دکتری خود، تجربهی بسیار ناگواری را تجربه کرد. در همان روز، پس از دفاع، به تماشای مسابقه فوتبال رفت و در حین مشاهده با یک تصادف ناگهانی، یک توپ به سمت سر او پرتاب شد و باعث شکستن دماغش شد. وی خود میگوید: "من هیچ وقت مداوا نکردم و این حادثه را به عنوان یک یادگار از آن روز با خودم نگه داشتم." این تجربه ناخوشایند به عنوان یک خاطره ناپسند با او بوده و او آن را همیشه با خود حمل میکند.
بازگشت نادری به ایران
پس از اخذ مدرک دکترای خود، فیروز نادری به ایران بازگشت. این بازگشت او در مقایسه با جریان آب، به یادآور شنا کردن برخلاف جریان است. این تشبیه نشاندهنده این است که بسیاری از افراد پس از اتمام تحصیلات خود به خارج از کشورهای خود مهاجرت میکنند، اما فیروز نادری با داشتن مدرک دکترای خود به ایران بازگشت. در دهههای اخیر، ما به طور روزافزون شاهد فرار مغزها به خارج از کشورهایشان بودهایم. اما فیروز نادری تصمیم گرفت پس از اتمام تحصیلات، به وطن خود بازگردد. البته به نظر میآید که او از خدمت در وطن خود، حتی به عنوان سرباز، لذت برده و خدمت در اینجا را به عنوان یک تجربه ارزشمند میدانسته است. فیروز نادری به مدتی پس از بازگشت به ایران، در حین خدمت سربازی، در مرکز سنجش از راه دور به فعالیت پرداخت. سپس باز به آمریکا بازگشت و این سفر به نظر میرسد آخرین سفر او به منظور ماندگاری در ایران بوده است. این تصمیم نشاندهنده اراده او برای ارتباط نزدیکتر با وطن و شرکت فعال در خدمت به آن است.
شروع فعالیت های فیروز نادری در ناسا
فیروز نادری پس از بازگشت به ایران و تحصیلات خود، در سازمان فضانوردی ناسا به فعالیت پرداخت. در سال 1979 وارد سازمان ناسا شد و در ابتدا در بخش پیشرانش جت یا JPL در مرکز تحقیقاتی پاسادنا واقع در کالیفرنیا مشغول به کار شد. JPL یکی از مراکز مهم ناسا برای طراحی و ساخت پرتابههای بیسرنشین برای ارسال به نقاط خارج از منظومه شمسی بود.
در مدت 6 سال خدمت در آزمایشگاه JPL، فیروز نادری در پستهای مختلف مشغول به کار بود. این پستها شامل مسئولیتهای گوناگونی بودند، از جمله مهندس سیستم، مسئول توسعه فناوری، مدیر آزمایشات برای مطالعه زمین از راه دور، مدیر آزمایشهای فیزیک نجومی، مدیر سیستمهای سیارهای، مدیر پروژه، و برنامهریز سیستمهای ارتباطی ماهوارهای. در هر یک از این پستها، نادری به تلاش و تجربیات خود در زمینههای مختلف مرتبط با علوم فضایی پرداخت.
دریافت جایزه رهبری برجسته فیروز نادری از ناسا
فیروز نادری در آزمایشگاه JPL به مدتی روی پروژه Scatterometer کار کرد. هدف اصلی این پروژه، بررسی بادهای روی اقیانوسها بود تا بتوان بهترین پیشبینیها را در خصوص وضعیت هوا ارائه کرد. او با عملکرد برجسته در این پروژه، موفق به دریافت جایزه رهبری برجسته ناسا شد. با این حال، فیروز نادری اهداف بلندپروازانهتری را نیز برای خود در آینده ترسیم کرد. یکی از این اهداف بزرگ، پروژه Origins بود که به دنبال کشف سیارههایی شبیه به زمین در منظومههای دیگر بود. ناسا در سال 1999 با دو شکست مهم در پروژه کشف مریخ در کارنامه خود، به خطر افتاد و در سال 2000، فیروز نادری را به عنوان مدیر این پروژه منصوب کرد. او با حمایت و سازماندهی مناسب در داخل سازمان ناسا، اهداف بلندپروازانهای را برای خود و سازمان تدوین کرد و در مسیری که به کشف سیارات مشابه زمین در دیگر منظومههای خورشیدی میانجامید، گامهای مهمی برداشت.
آغاز موفقیت های فیروز نادری
فیروز نادری با شروع فعالیت در پروژه کشف مریخ، با برنامهریزی دقیق و حساب شده، عملیات استارت موفقیتهای خود را آغاز کرد. در سال 2004، او دو مریخنورد به نامهای "روح" و "فرصت" را به سطح مریخ فرستاد. در این پروژه، مهمترین هدفها بررسی نشانههای حیات یا وجود آب در گذشته بر روی مریخ بود. "روح" به بستر خشک دریاچه فرستاده شد و منتظر بودند در اینجا نشانههای حیات یا آب در گذشته وجود داشته باشد. اما در حین فرستادن "فرصت"، تیرمان به اشتباه به خطا رفت و به یک منطقه دیگر فرستاده شد تا مواد معدنی که نشانههای حیات در گذشته را نشان میداد، بررسی شود و این بررسی به نتایج موفقیتآمیزی منجر شد. در خاطراتش، نادری تجربهی لحظه نخست فرود "فرصت" بر روی مریخ را با جزئیات زیادی به یاد دارد. او اظهار میکند که در این لحظه احساس قلب خود را برای اولین بار کرد. زمانی که اطلاع دادند که فرود با موفقیت انجام شده، کنترل را از دست داد و به گوشهای دور از دید دوربینها رفت. او یکی از همکاران خود را در آغوش گرفت و با هم گریه کردند. این لحظات برای او و تیمش به عنوان یادگاری از موفقیتهای بزرگ در تاریخ کاوشهای فضایی ماندگار شدهاند.
افتخارات و جوایز فیروز نادری
• کسب جایزه دوم ویلیام راندولف لاولیس از جامعه فضانوردان آمریکایی در سال ۲۰۱۰ میلادی (۱۳۸۹ شمسی)
• کسب مدال افتخار جزیره الیس در سال ۲۰۰۵ میلادی (۱۳۸۴ شمسی)
• دریافت جایزه لیبرال در سال ۲۰۰۴ میلادی (۱۳۸۳ شمسی)
• دریاف مدال رهبری و خدمات برجسته ناسا
• تغییر نام سیارکی در منظومه شمسی که EL۱ نام داشت، به Naderi-۵۵۱۵ به واسطه تلاش های موثر فیروز نادری در ناسا
• کسب جایزه اسکار به همراه انوشه انصاری به واسطه عدم حضور اصغر فرهادی به خاطر اعتراض به تحریم ورود شهروندان ۷ کشور مسلمان به خاک آمریکا، اصغر فرهادی برنده جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان به واسطه ساخت فیلم فروشنده شد.
ارسال نظر
0دیدگاه
لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:
فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید.
نظراتی که شامل الفاظ رکیک و توهین آمیز و بحث های سیاسی و قومیتی، تبلیغ، لینک باشد منتشر نشده و حذف می شوند.
خبر خوب اینکه در مقالات آموزشی مطالب زندگینامه افراد ثروتمند دنیا، خلاصه کتاب مدیریتی برای مدیران و مصاحبه های اختصاصی با کارآفرینان برتر ایران را برای مدیریت کسب و کار خودتان برایتان قرارداده ایم.
دیدن نظرات بیشتر
تعداد کل نظرات: 0 نفر
چک لیست های زندگی جدید
هر روز چک لیست های جدید برای شما آماده و منتشر میکنیم.